14 Μαϊ 2002

Ανταποδοτική διαφήμιση


 

 

 

 

 

 

 

Ο  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

Οι Έλληνες πρώτοι ανεκάλυψαν : α/ την  Αγροτική Οικονομία ( Διόνυσος-Δήμητρα) με την διάδοση της καλλιέργειας των φυτών, β/ τη Βιομηχανία ( Ήφαιστος) με την ανακάλυψη των μετάλλων-και δη των σκληρών - με τα οποία έφτιαξαν εργαλεία και όπλα, γ/   το Αλφάβητο και Γραφή για να γράφουν και δ/ τη Δημοκρατία  για καλύτερη διοίκηση, δικαιότερη κατανομή του κοινωνικού  εισοδήματος  και  τον εκπολιτισμό  της Πόλεως τους. Οι μεγάλες  αυτές κατακτήσεις, επέτρεψαν στον άνθρωπο να περάσει  από το στάδιο του τροφοσυλλέκτη στο στάδιο του πολιτισμένου ανθρώπου. Μερικοί θεωρούν ότι τούτο οφείλεται στον ελεύθερο χρόνο, αλλά ο γράφων θεωρεί ως  κινητήρια δύναμη την Ανάγκη και τη Φύση του Έλληνα.

          Και ενώ τα τρία  πρώτα διεδόθησαν ευρέως εις όλο τον κόσμο, το τέταρτο, δηλαδή η Δημοκρατία, στάθηκε πεισματικά  η κατάκτηση μόνο των Ελλήνων. Οι άλλοι λαοί όσο κι’ αν προσπάθησαν δεν κατόρθωσαν να την πλησιάσουν, όχι φυσικά κατ’ όνομα αλλά εν τη ουσία της. Και γι’ αυτό τα πολιτιστικά τους έργα πόρρω απέχουν από τα Ελληνικά , ακόμη και σήμερον. Οι ξένοι , αλλά και οι σύγχρονοι Ελληνες , συγχέουν το Δημοκρατικό πολίτευμα  με τον Κοινοβουλευτισμό.

Κατά τον διακεκριμένο καθηγητή, διανοητή και μελετητή της Δημοκρατίας κ. Α. Κόντο, οι Ηθικές , Πολιτικές , Οικονομικές και Πολεοδομικές αρχές της Δημοκρατίας είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές του Κοινοβουλευτισμού . Στο εσωτερικό της  αρχαίας Ελληνικής Πόλεως οι πολίτες είχαν :  

  1/ Ελευθερία,  ήτοι εναλλαγή στην εξουσία και το πέρασμα όλων  των πολιτών , 

  2/ Ισότητα, ενεργητική και παθητική  ενώπιον του Νόμου, 

  3/ Αδελφοσύνη, που επιτυγχάνεται από το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόδοξον, ομόθρησκον  των Ελλήνων και 

  4/ Επιείκεια  που εκδηλώνετο με τον ανθρωπισμό. Πάντα ταύτα ελλείπουν από την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Διότι :  

α/ δεν γίνεται εναλλαγή των πολιτών στην εξουσία αλλά αναπαραγωγή της ίδιας εξουσίας,  β/ Ο  νόμος αφήνει στο απυρόβλητο τους ισχυρούς,  και  πιάνει μόνο τους αδύνατους,

  γ/ Η αδελφοσύνη ελλείπει διότι το σημερινό  πολυεθνικό κράτος είναι πολυπολιτισμικό, 

  δ/ Επιείκεια δεν υπάρχει, διότι το κράτος ασκεί κρατική βία,  και οι πολίτες  ανταποδίδουν με τρομοκρατική βία.

 Η αρχαία Ελληνική Δημοκρατία κονιορτοποίησε την εξουσία και την πέρασε στο λαό. Σήμερα κονιορτοποιούνται τα εθνικά κράτη  με τη δημιουργία   γιγάντιων υπερεθνικών ενώσεων, με τάση δημιουργίας ενός παγκόσμιου υπερκράτους( παγκοσμιοποιημένης δικτατορίας).

          Επομένως ας σταματήσουν  οι διάφοροι αμαθείς ή  δόλιοι  να θεωρούν Δημοκρατία τις  Κοινοβουλευτικές Ολιγαρχίες.  Δημοκρατία = Εναλλαγή στην εξουσία, Ισονομία, Ισηγορία, Ισοπολιτεία και Συμμετοχή των πολιτών. Για να βγούμε λοιπόν από τα σημερινά πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά αδιέξοδα είναι ανάγκη να ξαναβρούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, δηλαδή να άρχει ο Δήμος. 

Κώστας Κωνσταντινίδης

Υποστράτηγος ε. α

28 – 04 – 02

  http :// amphiktyon . topgreek . com /

    http://www.achilleous.com/amphiktyon/