Τελευταία ενημέρωση

02 Ιουλ 2002

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ρύθμιση οθόνης  800 Χ 600 pixels και μεγιστοποίηση παραθύρου για καλύτερη εμφάνιση. Νέα κείμενα και άρθρα καθημερινά

 Κώστας Κωνσταντινίδης

* Εθνοκοινοτισμός αντίδοτο στην παγκοσμιοποίηση

* Το δαιμόνιον

* Ο Ελληνικός λόγος

*  Η ευνοούμενη πολιτεία

* 12λογος του οικολόγου

Σοφία Καρυπίδου

* Προτάσεις για μελλοντικές δραστηριότητες

 Χαρά

* Η φύση

Επικοινωνία

Contact Us

 

 

Ο ΕΘΝΟΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ 

ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από πολυετή εξέταση του φαινομένου της   Παγκοσμιοποίησης , το Ινστιτούτο Ανάπτυξης  Εθνοκοινοτισμού μελέτησαν   τις ολέθριες συνέπειες της Παγκοσμιοποιήσεως στις ανθρώπινες κοινωνίες ανέπτυξε τη Θεωρία του  Εθνοκοινοτισμού. Άρα η νέα θεωρία του Εθνοκοινοτισμού είναι   το αντίδοτο  της παγκοσμιοποίησης και έρχεται να βάλει φραγμό στον παράλογο και ολισθηρό μονόδρομο που οδηγεί τον κόσμο η παγκοσμιοποίηση.

Ως γνωστόν, η παγκοσμιοποίηση  αποβλέπει  στην άκρατη εμπορευματοποίηση, στον απόλυτο εξουσιασμό ,  στη χειραγώγηση των πολιτών και στη μετατροπή τους σε μάζα.  Διακηρύσσει  ότι « όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι και έχουν την ίδια αξία» ,   και «όλα επιτρέπονται» αρκεί να παράγουν κέρδος. Εξ αυτών συνάγεται ότι η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση οδηγεί στον εκφυλισμό της Δημοκρατίας , στη γέννηση του ολοκληρωτισμού και σε ένα τυποποιημένο κόσμο, χωρίς  λαϊκή κυριαρχία, χωρίς έθνη, σύνορα  και παραδόσεις, χωρίς εθνικούς πολιτισμούς. Τέλος  οδηγεί  σ’ ένα κόσμο που υπακούει στην αυθαιρεσία των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτόν που γευόμεθα σήμερο ν.

Ο Εθνοκοινοτισμός γεννήθηκε από την ανάγκη του απλού Πολίτη να συμμετάσχει ενεργά στην λύση των προβλημάτων που τον οδήγησαν στην σημερινή πολυδιάστατη κρίση και  αποβλέπει

1/ στην διαφύλαξη του Ελληνικού Πολιτισμού , ο οποίος  έβγαλε τον άνθρωπο από την κατάσταση του ζώου 

2/ την διαφύλαξη της Γλώσσης μας , ως  αναντικατάστατου « εργαλείου» για την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού 

3/ την διαφύλαξη των πολιτισμικών μας Αξιών που απειλούνται από την βαρβαρότητα, 4/ την διαφύλαξη του Φυσικού Περιβάλλοντος σαν μοναδικής μας κληρονομιάς

 5/ την διαφύλαξη των Παραδόσεων μας.

Ο Εθνοκοινοτισμός γεννήθηκε  από την ανάγκη να εμβαθύνουμε στην Γνώση του εαυτού μας, να   εξασφαλίσουμε καλύτερη υγεία, ζωτικότητα , πνευματική διαύγεια, αποτοξίνωση από τα ψεύδη του παρελθόντος,  και την καταπολέμηση των ψευδών του παρόντος. Γεννήθηκε για να μας   βγάλει από την εσωστρέφεια και να μας κάνει να επικοινωνήσουμε  με τους συνανθρώπους μας στην πολυκατοικία, στην συνοικία, στο χωριό , στην εργασία , στο δήμο και στο έθνος ολόκληρο. Γεννήθηκε τέλος για να μας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η νοοτροπία του Οικονομισμού κατέστρεψε τις Ηθικές Αξίες,  χαλάρωσε  κάθε μορφή Αλληλεγγύης και μας έφερε εθισμό στο παράλογο, στο σαθρό, στο νοσηρό, στο βίαιο, στο υπερβολικό, στο άσχημο και στο χυδαίο. Ο πανάρχαιος αυτός θεσμός  προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και με αυτόν μεγαλούργησε το γένος.

Τέλος ο Εθνοκοινοτισμός γεννήθηκε για να μας τονίσει ότι :

η Παγκοσμιοποίηση δεν είναι μονόδρομος, διότι υπάρχει και ο δρόμος : της Λογικής, του Ανθρωπισμού , της Δημοκρατίας, της Οικολογίας, της Δικαιοσύνης, της Συμμετοχής και της Ειρήνης. 

Κ. Χ. Κωνσταντινίδης

Υποστράτηγος ε. α

      26 – 02 – 02